Westwijziging 'beëindiging DNA-lidmaatschap' vandaag
26 Aug 2016, 01:56
foto
De Nationale Assemblee behandelt de wetswijziging 'Beëindiging lidmaatschap DNA' vandaag.


De Nationale Assemblee houdt vandaag om 10.30 een spoedvergadering om de wet van 17 augustus 2016 te wijzigen. Het gaat om een technische wijziging van de wet houdende regels voor het beëindigen van het lidmaatschap van De Nationale Assemblee. Het gaat om op enkele plaatsen een onjuiste verwijzing. Ook moest een begripsbepaling worden vereenvoudigd.

De vergadering wordt vrijdag gehouden voordat verdergegaan wordt met de afronding van de suppletoire begroting. Hierna gaat het parlement op reces. Bij de vorige wet was de Staatsraad niet gehoord. Er is gekozen voor een nieuwe initiatiefwet waardoor de president alsnog de Staatsraad kan horen. Starnieuws verneemt dat dit zal gebeuren voordat de wet wordt afgekondigd.

De commissie van rapporteurs is op een huishoudelijke vergadering donderdag benoemd. In de commissie hebben zitting André Misiekaba, Krishna Mathoera, Grace Watamaleo, Ingrid Karta-Bink, Remy Tarnadi, Patricia Etnel en Celsius Waterberg. De commissie moet vandaag een eindrapport uitbrengen in een huishoudelijke vergadering. Hierna wordt de ontwerpwet in de openbare vergadering behandeld.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April