Kensenhuis pleit voor betaald parkeren in binnenstad
26 Aug 2016, 16:03
foto
Assembleelid Patrick Kensenhuis. (Beeld: René Gompers)


Het Assembleelid Patrick Kensenhuis (NDP) heeft de regering een concreet voorstel gedaan donderdagavond, om betaald parkeren te introduceren. Hiermee kan minstens een half miljoen tot een miljoen SRD per maand worden verdiend. Deze maatregel zal volgens hem ertoe bijdragen om de inkomsten van de Staat te verhogen en tegelijk ordening te brengen in de binnenstad. Als voorbeeld haalde Kensenhuis de Maagdenstraat aan waar zeker honderd auto's tegen betaling kunnen worden geparkeerd.


Kensenhuis zei in de tweede ronde van de behandeling van de suppletoire begroting, dat het voorstel serieus moet worden bekeken door de ministeries van Openbare Werken en Transport, Communicatie en Toerisme. Partijgenoot Keshopersad Gangaram Panday merkte op dat er indertijd ook een voorstel was om de Jodenbreestraat tot een parkeerplaats te maken. Hij voerde aan dat dit voornemen stopgezet is, omdat er ook veel winkels buiten het stadscentrum zijn. De binnenstad zal volgens hem doodbloeden als betaald parkeren in de binnenstad wordt geïntroduceerd. Hij zei dat het geen goed idee is.

Kensenhuis kreeg wel ondersteuning van Diepakkoemar Chitan, Wendel Asadang en Roché Hopkinson. Asadang merkte op dat overheidsambtenaren die overtollig zijn, ingezet kunnen worden als parkeerwachters. Nu betalen mensen ook geld aan illegale parkeerwachters. Hopkinson zei dat in de wereld betaald parkeren normaal is. Er wordt al zolang over gesproken. Hij vond het een prachtig idee. Aan de regering werd gevraagd om serieus te kijken naar dit voorstel. Kensenhuis merkte op dat betaald parkeren een uitdaging is en dat dit inkomsten betekent voor het land.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March