Oppositie zet zich buitenspel in de tweede ronde begroting
26 Aug 2016, 00:01
foto
De oppositie heeft rond 21.00 uur uit protest de vergadering verlaten. De tweede ronde is zonder oppositie afgehandeld. (Foto: René Gompers)


De oppositionele fracties VHP, ABOP, NPS en Pertjajah Luhur hebben donderdagavond om 21.00 uur de openbare vergadering van De Nationale Assemblee verlaten. Zij protesteerden tegen het besluit van Assembleevoorzitter Jennifer Simons om na de ronde van de regering, door te gaan met de behandeling. De afspraak was dat er tot ongeveer 20.00 uur wordt vergaderd. Simons hield de oppositie voor dat vrijdag de laatste vergaderdag is van De Nationale Assemblee. Daarom is het volgens haar nodig om iets langer door te gaan.

Mahinder Jogi (VHP) zei dat de oppositie niet doorgaat met vergaderen. Sinds 9.00 uur zijn de leden al bezig. "Dit is geen slavernij", voerde Jogi aan. Marinus Bee (ABOP) voerde aan dat zijn fractie ook andere afspraken heeft. Simons zei hierop dat het haar bedoeling is om de commissie van rapporteurs in elk geval aan het woord te laten komen, waardoor vrijdag de begroting afgerond kan worden.

Toen Simons besloot verder te gaan en Amzad Abdoel (NDP), voorzitter van de commissie van rapporteurs het woord gaf, vertrok de oppositie uit de zaal. Ook Carl Breeveld is weggegaan. Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (PALU) is wel in de zaal gebleven.

Nadat Abdoel kort het woord gevoerd had, zag de rest van de (coalitie)leden van de commissie van rapporteurs, af van hun spreekbeurt. Simons besloot de gehele tweede ronde van De Nationale Assemblee gelijk te houden. Aangezien de oppositie niet aanwezig was, hebben diverse coalitieleden kort het woord gevoerd. Om 22:50 uur werd de tweede ronde afgesloten. De oppositie heeft zich door weg te lopen, buitenspel gezet. Oppositieleden zijn niet aan het woord gekomen in de tweede ronde. Om 12.00 uur vrijdag zal de regering antwoord geven op de vragen die gesteld zijn.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April