Bewustzijn over huiselijk geweld neemt toe
25 Aug 2016, 20:54
foto


Ruim 60 ambtenaren van Milieubeheer en het Bureau voor Burgerzaken te Nieuw Nickerie, geven door het dragen van een oranje strikje aan zich te willen inzetten voor de uitbanning van huiselijk geweld. De speldjes zijn vandaag, op Orange Day, opgespeld. Het gaat om een activiteit van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in Nickerie.

Nandini Dinai van BGA Nickerie, spreekt van een geslaagde activiteit. In oktober zullen de ambtenaren van Bureau Familierechterlijke Zaken en de brandweer een strikje krijgen op Orange Day. In mei dit jaar hield BGA Nickerie een wandelloop met als thema ‘Ik zeg NEE tegen geweld’. De wandelloop wordt op 5 november 2016 ook in Paramaribo gehouden.

Dinai raadt degenen die met huiselijk geweld te maken krijgen, dit aan de juiste instanties door te geven. Zij zegt dat de reacties op de campagne positief zijn. De Orange Day campagne wordt op elke 25ste van de maand gehouden. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het uitbannen van huiselijk geweld. Als symbool voor de strijd tegen het geweld is de kleur oranje gekozen en worden wereldwijd zoveel mogelijk mensen aangespoord om op de 25ste van de maand hun omgeving oranje te kleuren, zegt de voorlichting van Biza.

In 1981 is 25 november door activisten tegen huiselijk geweld, met ondersteuning van de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen tot Internationale Dag voor Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. In 2008 werd een ‘Unite to End Violence against Women’ campagne gelanceerd door VN secretaris-generaal Ban Ki Moon. Op 25 november 2013 werd door UNWOMEN de Orange Day campagne in het leven geroepen om op elke 25ste van de maand aandacht te vragen voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April