Peneux: Vlekkeloze start schooljaar afhankelijk van geld
25 Aug 2016, 17:28
foto
Minister Robert Peneux beantwoordt de vele vragen die aan hem gesteld zijn. (Foto: Raoul Lith)


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in De Nationale Assemblee aangegeven dat een vlekkeloze start van het komende schooljaar afhankelijk is van geld. Indien de middelen beschikbaar worden gesteld, zullen de faciliteiten er zijn.

Assembleeleden hebben veel vragen gesteld over het onderwijs. Er is bezorgdheid geuit over de resultaten van de zesde klas toets. Ook het onderwijs in het binnenland is een heet hangijzer. Peneux legde uit dat leerkrachten die in het binnenland te werk worden gesteld een extra percentage krijgen variërend van 15 tot 40% en een standplaatstoelage. Assembleelid Marinus Bee (ABOP) had gevraagd om extra incentives voor leerkrachten die les willen geven in het binnenland.

Het project 'Schoolvoeding' is ook aan de orde gesteld door Assembleeleden. Veel kinderen komen zonder te ontbijten naar school. Peneux deelde mee dat het pilot-project schoolvoeding stop is gezet. Hij zei dat de abrupte stopzetting te maken heeft met onbetrouwbaarheid van mensen. Er zijn vraagtekens over formulieren die ontwikkeld zijn.

Verschillende leden hebben aangedrongen op de evaluatie van de Naschoolse Opvang. Er is een rapport uitgebracht en aangeboden aan de Centrale Landsaccountants Dienst (CLAD). Hij deelde mee dat de CLAD onderbemand is. Peneux wacht op het resultaat.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April