Scholieren leren budgetteren tijdens 'Popkipatu-kamp'
25 Aug 2016, 13:53
foto
Scholieren bezig met koken op houtvuur.


Jongeren uit het Ressort Blauwgrond hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan een financieel educatief kamp. De gezinssituatie werd nagebootst, waarbij zeven gezinnen met scholieren als ouders, werden gevormd. Op het terrein van Stichting Engedi, voormalig Rubens Boys Ranch, werd de traditie voortgezet om op houtvuur in de buitenlucht te koken. Dit deelt Lydia Nok mee van de Stichting Bont en Blauw die deze activiteit jaarlijks organiseert.

De gezinnen hebben een beperkt budget gekregen en mochten in een opgezette winkel tevens markt, hun inkopen doen. Ook moesten zij ervoor zorgen dat de nutsvoorzieningen: water en elektriciteit, betaald werden. Medewerkers van de Centrale Bank van Suriname hebben financiële educatie verzorgd, sport en spel stond onder leiding van sportleiders, Brandweer voorlichting en gezondheidspraatjes zijn enkele activiteiten die met de scholieren zijn uitgevoerd.

In de afgelopen maanden zijn de jongeren die voornamelijk van het IMEAO afkomstig zijn, voorbereid op hun rol als ouders van de 'Popkipatu' gezinnen. Ze hebben training ontvangen in budgetteren, Plannen, organiseren, prioriteiten stellen, en persoonlijk leiderschap. Tijdens het kamp konden zij het geleerde toepassen met de kinderen die aan hen waren toevertrouwd.

Nok zegt dat het project verder zal worden geprofessionaliseerd. De organisatie wil spelenderwijs jongeren financieel bewust maken en hierdoor armoede in gezinnen helpen aanpakken. In de naaste toekomst zullen via een pilot, ook de ouders van de kinderen die deelnamen aan het kamp, in het project participeren.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April