Surgold stopt US$ 50.000 in fonds voor Pamaka-dorpen
24 Aug 2016, 22:08
foto


Het ‘Pamaka Newmont-Community Development Fund' is woensdag op het kantoor van Surgold opgericht. Het doel van het Community Development Fund (CDF) is om projecten te financieren die bijdragen aan duurzame sociale en economische ontwikkeling van de negen dorpen die onderdeel uitmaken van de Pamaka Gemeenschap. De eerste inleg van Surgold is 50.000 US dollar.

Surgold geeft met de oprichting van dit fonds invulling aan de afspraak die met de regering is gemaakt in de Delfstoffenovereenkomst van november 2013. De oprichting van het CDF is een belangrijk onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst die Surgold en de Pamaka Gemeenschap in juni 2016 hebben gesloten, meldt het bedrijf.

Het beheer van het fonds ligt in de handen van de stichting Pamaka Newmont-Community Development Fund’. Het bestuur van deze stichting bestaat uit Jozef Amautan en Serita Dewinie namens de Pamaka Gemeenschap, Valerie Refos-Lalji en Iryda Rijker namens het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Albert Ramdin en Dennis Lim A Po namens Surgold.

Het bestuur van de stichting zal, op basis van de prioriteiten die zijn geïdentificeerd door de lokale bevolking, bepalen welke projecten in aanmerking komen voor financiering van het CDF. In opdracht van de Pamaka Gemeenschap heeft het consultancybureau Nikos de afgelopen maanden een inventarisatie gemaakt van de behoeften van de dorpen. Naast de negen dorpsontwikkelingsplannen, is er ook een regionaal ontwikkelingsplan opgesteld. De Pamaka Gemeenschap bestaat uit de dorpen: Atemsa, Nason, Tabiki Ede, Pakiratabiki, Skintabiki, Sebedoe Kondre, Badatabiki en Langatabiki.



Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April