De helft 's lands begroting tot nu toe geautoriseerd
25 Aug 2016, 07:13
foto
Tot nu toe is 49,62% van de begrote bedragen van alle departementen geautoriseerd.


Ongeveer de helft van de begrote bedragen is tot en met 23 augustus geautoriseerd. Hoewel de begroting voor dit jaar is goedgekeurd en daardoor is verheven tot wet, blijkt dat ministeries niet over geld kunnen beschikken. Vicepresident Ashwin Adhin onderkende bij de behandeling van de suppletoire begroting dat het om een wet gaat, maar de middelen moeten beschikbaar zijn om uit te kunnen geven.

Het heeft veel stof doen opwaaien toen minister Jennifer van Dijk-Silos aangaf dat er geen geld beschikbaar is gesteld voor bestrijding van criminaliteit. Zij heeft alternatieve methoden gezocht om de verruwing van de criminaliteit aan te kunnen pakken. Het ministerie van Defensie heeft manschappen en middelen beschikbaar gesteld. Verder heeft Van Dijk-Silos met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën afgesproken dat boetegelden het ministerie ten goede zullen komen.

Uit het overzicht van Financiën blijkt dat 58,7% van de begrote bedragen van Justitie en Politie is geautoriseerd. Natuurlijke Hulpbronnen heeft slechts 17,8% geautoriseerd gekregen. Handel en Industrie 23,2%. Van de ruim SRD 5,5 miljard aan uitgaven is SRD 2,7 miljard geautoriseerd. Dit is gelijk aan 49,62%. Vandaag wordt de behandeling van de suppletoire begroting voor dit jaar voortgezet.
Advertenties