Eerste van de 35.000 schooltassen uitgedeeld
24 Aug 2016, 06:04
foto
Minister Faizal Abdoegafoer in gesprek met een schoolkind dat een pakket krijgt. (Foto: Leroy Troon)


Bij de start van het schoolpakkettenproject in het complex van Albuflo in Flora dinsdag, is dit jaar nog meer de nadruk gelegd op het belang van goed onderwijs. 35.000 scholieren zullen landelijk een rugtas met schoolspullen ontvangen. De eerste dertig kinderen hebben hun pakket gekregen. Voor de achtste keer worden sociaal zwakkeren tegemoet gekomen. De coördinatie van het project ligt bij het ministerie van Sport en Jeugdzaken en wordt door de Sustainable Development Goals (SDG) ambassadeurs, Walter Bouterse en Berijl Manhoef uitgevoerd.

Het schoolpakket bestaat onder andere uit een schooltas, twee uniformhemden, schriften, etui, pennen, vegers, slijpers, potloden, huiswerkboekje, liniaal en tekenschrift. De kinderen werden bemoedigd door de SDG-ambassadeurs, de Caricom jeugdambassadeurs, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, de ministers Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken en Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Sociaal zwakkeren die materiaalkosten niet kunnen betalen, kunnen zich registreren bij Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Onderwijsminister Peneux benadrukte dat ouderparticipatie veel te wensen overlaat. Om goede resultaten te boeken, is het belangrijk dat ouders ook hun bijdrage leveren. Nadat de kinderen naar al de toespraken hadden geluisterd, was er nog ruimte voor sport en spel. Vanaf nu zullen de pakketten landelijk worden verdeeld. De behoefte aan een schoolpakket is groot, aangezien de prijzen van schoolspullen ook de lucht in zijn gegaan. Gehoopt wordt om meer kinderen te kunnen helpen, maar hiervoor is medewerking nodig van het bedrijfsleven en donateurs.

Leroy Troon
Advertenties