Leerlingen VOJ Apoera op bezoek in Boven Suriname
24 Aug 2016, 04:12
foto
Leerlingen van VOJ Apoera in Boven Surinamegebied.


Leerlingen van de vierde klas van VOJ Apoera hebben meegedaan aan een cultuur- en talentenuitwisselingsprogramma in het Boven Surinamegebied. Vier dagen zijn er in het dorp Godo en omgeving activiteiten gehouden, gericht op kennismaking, cultuur en talentenuitwisseling. Jongeren en ouderen hebben meegedaan aan sport-, zang- en dansactiviteiten.

Dit project is een initiatief van Edgar Sampie, jeugdparlementariër van Sipaliwini en Marleen Tholen Marleen van VOJ Apoera. Het is voor het eerst dat jongeren helemaal uit Apoera, Washabo en Section naar het Boven Surinamegebied zijn gegaan voor kennismaking met de cultuur van de Saramaccaners. De scholieren zijn veel te weten gekomen over de geschiedenis en het leven van de Saramaccaners. Sampie merkt op dat er zo veel meer begrip wordt gekweekt tussen bevolkingsgroepen.

Mede door de steun van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de Scheepvaart Maatschappij Suriname was de uitvoering van dit project mogelijk, zegt Sampie. Ook de Brandweer heeft een belangrijke bijdrage geleverd.
Sampie voelt zich wel in de steek gelaten door het ministerie van Sport en Jeugdzaken, waar tijdig was aangeklopt voor ondersteuning. "Marleen Tholen en ik moesten diep in onze eigen zakken tasten om onderdelen van het project te financieren," stelt Sampie. Hij is dankbaar dat het project met veel inzet is geslaagd. Hij zal zich sterk blijven maken voor het uitvoeren van zulke projecten, die een jaarlijks terugkerend karakter moeten krijgen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April