Veerverbinding Paramaribo-Meerzorg in vooruitzicht
24 Aug 2016, 10:56
foto
Minister Andy Rusland beantwoordt vragen in De Nationale Assemblee. (Beeld: René Gompers)


De veerverbinding tussen Paramaribo en Meerzorg wordt nieuw leven ingeblazen. De Wijdenboschbrug is overbelast. Hoewel een tweede brug de beste optie is, is dat op dit moment niet haalbaar, geeft Andy Rusland, minister van Transport, Telecommunicatie & Toerisme (TCT) aan. De veerboten, die zullen varen naar ‘Ansoe’ zullen de brug ontlasten stelt hij.

Al enkele jaren vragen bewoners van Commewijne voor een betere verbinding over de Surinamerivier. Assembleelid Glenn Sapoen heeft de vraag wederom gesteld aan de minister van TCT tijdens de behandeling van de suppletoire begroting. “We zijn ervan bewust dat de Wijdenboschbrug overbelast is, dat het leidt tot ergernissen van mensen die op piekmomenten naar Paramaribo moeten komen of naar Commewijne moeten gaan,” antwoordt Rusland. “Ideaal zou zijn om nog een brug neer te zetten. Maar de realiteit dwingt ons om te erkennen dat het op dit moment zeker financieel en misschien ook organisatorisch, niet haalbaar is.”

TCT heeft twee veerverbindingen gepland, deelt Rusland mee. “We proberen daarvoor de nodige middelen te vinden,” geeft hij aan. “Het gaat erom dat wij van Paramaribocentrum naar ‘Ansoe’ een veer zullen moeten neerzetten, met de mogelijkheid voor het overbrengen van voertuigen. Aan de andere kant komt er een bij Sukibaka te 'Jasodra', ook naar Ansoe. Daar moet er een goederenveerboot neergezet worden. Wanneer het zover is, zullen wij het goederenvervoer over de brug moeten ontmoedigen. De mensen zullen gebruik moeten maken van de veerverbinding. Ik denk dat dat verlichtend zal zijn," meent Rusland.

René Gompers
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April