Rusland vraagt om niet te blijven vasthouden aan SLM
24 Aug 2016, 00:37
foto
Minister Andy Rusland luistert naar een vraag tijdens een interruptie. (Beeld: René Gompers)


Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zei dat een luchtvaartplan af is, dat verfijnd en gepresenteerd zal worden. Om toerisme te bevorderen, zullen toeristen het land moeten binnenkomen. Geen enkele organisatie in Suriname is volgens hem in staat alleen de vleugels uit te slaan. "Wij zullen ergens in wereld een grote broer moeten zoeken die ons de ondersteuning geeft, en wij zullen samenwerkingen moeten aangaan. Wij moeten dat doen vanuit het nationale belang, het nationale besef," betoogde Rusland dinsdag in De Nationale Assemblee.

Rusland vroeg de ondersteuning van de regering onder leiding van de president en de vicepresident, van De Nationale Assemblee en alle andere belanghebbenden in het land om samenwerkingsverbanden aan te gaan. "Want als wij blijven vasthouden aan onze nationale trots, de SLM, en wij willen het niet uit handen geven, we willen niet samenwerken, dan hebben wij over drie jaar geen SLM meer. Zo simpel is dat," stelde de minister. Dit geldt ook voor Luchthavenbeheer.

Door de lage frequentie van transport zijn de kosten te hoog volgens Rusland. Hij deelde mee dat de besprekingen die gaande zijn, behelzen ook het opereren in cargosfeer. Er wordt geklaagd over transport van goederen, waaronder landbouwproducten, naar de regio. Rusland zei dat door een cargovliegtuig in te zetten, landbouwers gestimuleerd zullen worden om meer kwaliteitsproducten te telen voor de export.
Advertenties