SWM- en EBS-bond worden woensdag ontvangen
23 Aug 2016, 22:32
Het bestuur van de bond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), onder leiding van Rudi Baarh, wordt woensdagochtend ontvangen door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Ook met OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), is er morgenavond een onderhoud. Deze bond, die geleid wordt door Steve Geerlings, wordt door president Desi Bouterse ontvangen.

De SWM-werknemers zijn vanaf vrijdag in beraad. De waterproductie is wel gegarandeerd. Voor de rest wordt er niet gewerkt. De bond vindt dat de collectieve arbeidsovereenkomst moet worden nageleefd. Na onderhandelen met de directie is een principe-akkoord bereikt dat door de aandeelhouder terzijde is gelegd.

Net als bij de EBS is het standpunt bij de SWM dat er nu geen loonsverhogingen en lumpsums kunnen worden uitgekeerd. Minister Dodson heeft dinsdagavond in De Nationale Assemblee meegedeeld dat beide bedrijven gesubsidieerd worden. De bedrijven kunnen een loonsverhoging niet dragen.

De EBS-bond vergadert donderdag met de leden. Het werk werd hervat vrijdag, nadat er een brief geschreven was aan de president voor een tweede onderhoud. In een eerder gesprek heeft Bouterse het bondsbestuur reeds meegedeeld dat de collectieve arbeidsovereenkomst tot volgend jaar wordt aangehouden. De bond wil niet met lege handen terug naar de ledenvergadering.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April