Obstacle Run trekt steeds meer liefhebbers aan
23 Aug 2016, 07:36
foto
Het ijsbad kikkerde menige helemaal deelnemer op. (Foto's: Facebook B-Fit/Shaprisky Kartowikromo)


Bij de debutanten op de Obstacle Run Just for Fun zal de ‘Electric Boogie’ horde het langst in het geheugen blijven hangen. Zeven en twintig obstakels over een traject van 3,8 kilometer was de uitdaging in de vroege zondaguren.

Om de baan van Motosur nabij mast 35 van de Afobakkaweg te bereiken was eveneens een challenge. De mist was dik en laag, het zicht was minder dan vijf meter. Het leek alsof de voertuigen ‘de hemel inreden’. Immers de incheck voor de deelnemers van de wedstrijdklasse was heel vroeg, nog net niet voor het krieken van de dag. De zon was genadig en bleef even weg, alvorens weer na tien uur ongenadig te branden.

Ruim 300 avonturiers en diehards hebben de uitdaging van de vierde Obstacle Run Just For Fun van B-Fit getrotseerd. Was het aantal deelnemers bij de eerste editie van dit sportevenement nog 90, na vier jaren is dat verdrievoudigd. Met een nog laaghangende mist sprongen deelnemers in teamverband of individueel met het verstand op nul in een container met meer ijs dan water. Het eerste obstakel, de ice-bucket, was dus meer dan een emmer ijswater over je gieten.

Oud en jong hebben genoten van klimmen, rennen, ploeteren door water, kruipen onder prikkeldraad en bovenal elektrische stroomstootjes. De officials die bij de obstakels stonden hadden duidelijk veelal meer plezier en leedvermaak dan de deelnemers. Klimmen over auto’s en rekken, kruipen onder balken, boomstammen en een ‘donkere gang’ waar je steeds meer baanzand in de loopschoenen kreeg, waren verreweg het simpelst. Zigzag klimmen op heuvels baanzand, dan is het plasje water aan de voet van de heuvels hemels om het zand af te spoelen. Je kunt je dat alleen veroorloven als je meedoet als recreant, avonturier. In elk geval is het uitzicht vanop de heuvels de moeite zeker waard om als recreant mee te doen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat anderen je inhalen, terwijl je je tegoed doet aan je rustieke omgeving.

Maar ja dan heb je niet gerekend op obstakel ‘Broko eksi’, de ‘smalste’ balk die drijfmotor Bernadette Agbulos kon vinden op zoek naar balanceertalenten. Ben je over je hoogtevrees heen, nadat je van een container in het net bent gesprongen, dan wacht je de kers op de taart, elektric boogie. Kruipen door een plas water onder hangende draden die onder stroom staan. Niemand ontkomt aan de stroomstootjes, op welke manier je ook denkt de bedenkers van dit obstakel te slim af te zijn. En dan springen over brandende houtenbalken met de ogen gericht op de finish. De medaille die je na de finish krijgt omhangen, brengt het verstand weer tot leven. Het is volbracht… vuil, uitgeput, gepaneerd met baanzand…maar het is gelukt. Er wordt alvast uitgekeken naar de vijfde Obstacle Run Just for Fun volgend jaar.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April