Rusland slaat alarm over ineenstorten hoger onderwijs
23 Aug 2016, 11:11
foto
NPS-fractieleider Gregory Rusland


NPS-fractieleider Gregory Rusland vroeg ernstige aandacht voor studenten die het hoger onderwijs niet kunnen afronden. Door de koersontwikkeling kunnen zij het collegegeld niet betalen. Dit geldt vooral voor particuliere instellingen die nationaal en internationaal geaccrediteerd zijn.

Studenten zijn enthousiast aan de studie begonnen en doen het vaak heel goed, vanwege de speciale aandacht die aan hen wordt besteed. Zonder de studie af te ronden, haken velen noodgedwongen af. Studenten die geld lenen bij de Nationale Ontwikkelingsbank, moeten beginnen met aflossingen in korte tijd, terwijl zij niet werken. Deze situatie vindt Rusland niet bevorderlijk. Hij bracht deze kwestie onder de aandacht van de regering maandag, tijdens de behandeling van de suppletoire begroting.

Wanneer de studenten niet meer kunnen voldoen zullen de instituten die reeds een grote ervaring en institutionele infrastructuur hebben opgebouwd de deuren moeten sluiten, zei de NPS-topper. De instituten zijn afhankelijk van de bijdrage van de studenten. Indien het zo doorgaat, vreest Rusland voor de situatie van studenten, docenten en de instituten. Hij vroeg de regering om maatregelen ter voorkoming van een ramp binnen het hoger onderwijs en tegengaan van kapitaalvernietiging.
Advertenties