Pierre Chang kampioen Chess960 toernooi
22 Aug 2016, 20:24
foto
Deelnemers van het Yokohama-Rukhmania Chess960 Toernooi.


Pierre Chang is kampioen geworden van de zesde editie van het Yokohama-Rukhmania Chess960 Toernooi. Meer dan honderd, voornamelijk jeugdige schakers, hebben geparticipeerd aan het toernooi. De voorzitter van de Schaakvereniging Rukhmania, Ratan Kalka, zegt aan Starnieuws dat dit evenement ook in het kader van de 30e verjaardag van de vereniging is gehouden. Het toernooi dat werd gespeeld in het Lalla Rookh gebouw, werd opgedeeld in vier verschillende klassen. Ook beginners kwamen aan hun trekken.

Pierre Chang (Rukhmania) scoorde 7 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Chang eindigde samen met Avikaar Malgie (CSV) en clubgenoot Vickey Ramdat Tewarie op de gedeelde eerste plaats. Na het toepassen van de tie-breaks werd Chang kampioen, Malgie semi-kampioen en moest Ramdat Tewarie genoegen nemen met het demi-kampioenschap. De Experts klasse werd opgedeeld in een top- en een subtop sectie. De talentvolle jeugdspeler Rafe de Baas van Stibula eindigde zelfs in de top 10 van de Experts klasse, waardoor hij het kampioenschap van de subtopsectie kon opeisen.

De kampioenen in de Advanced klasse, Intermediate klasse en de Beginners klasse zijn respectievelijk Bryton Elliot (Stibula), Ashmita Ramlal (CSV) en Vinay Bhagwanbali (Rukhmania).

In verband met het 30-jarig bestaan van de schaakvereniging werden de titelhouders van Suriname die Rukhmania leden zijn, ook in het bloemetje gezet. Bij de heren kregen FM Dewperkash Gajadin, FM Viresh Giasi, FM Calvin Tjong Tjin Joe en CM Suradj Hanoeman een oorkonde van de vereniging voor hun sportieve verdiensten nationaal en internationaal. De zusters WFM Victoria Naipal en WFM Ekaterina Naipal die in het verleden vaker dameskampioen zijn geworden van Suriname kregen evenals WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe en WCM Renusha Gajadin een oorkonde voor hun verdiensten.
Advertenties