Geslaagden OS Gijsbertus zwaaien uitbundig uit
22 Aug 2016, 15:09
foto
Geslaagden van de OS Gijsbertus geven uitbundig uiting aan hun prestatie.


Al swingend en 'boekend' hebben niet alleen de zesdeklassers, maar ook hun ouders het schooljaar 2015-2016 op de OS Gijsbertus afgesloten. Hun eerste schooldiploma is memorabel gemaakt met veel glitter, muziek en vooral gezelligheid.

In de Congreshal hebben de geslaagden van de OS Gijsbertus, hun ouders en leerkrachten een belangrijk moment in het leven van deze leerlingen tot een herinnering gemaakt die het koesteren waard is. De leerlingen zijn ‘dans battles’ aangegaan met ouders en leerkrachten. De duidelijke boodschap ‘Schreeuw me niet’ van de leerlingen, is overweldigend beantwoord met ‘Boeke Boeke’ van ouders en leerkrachten. Duidelijk was dat de spanningen van de afgelopen weken bij alle groepen plaats had gemaakt voor uitbundigheid.

Mooie momenten waarbij de leerlingen voor de laatste keer als team en schoolgenoten overleggen hoe de ouders en leerkrachten te overtreffen. En dan de gebroeders Muntslag die met hun motivatieboodschap in een rap het feestgejoel samen met dj Caribbean Drive steeds hoger op voerden. De gebroeders Muntslag zijn niet onbekend met de OS Gijsbertus. Ze hebben in april de leerlingen op een Super Booster dag gemotiveerd om te slagen. Ze zijn Rotarians en zitten in de organisatie van de Go Glo-ers. De school heeft mede dankzij de motivatie dit jaar zes Go Glo-ers opgeleverd en 84% geslaagden.

In drie weken tijd hebben acht ouders het idee van Shiromnie Sewgobind en Patrick Hew uitgewerkt tot een evenement dat het waard is om jaarlijks te herhalen. Sewgobind zegt dat zo’n ‘Graduation Party’ moet blijven. “Andere ouders moeten de gelegenheid krijgen om hun idee ook vorm te geven.” Zowel Sewgobind als Hew had een dochter in de zesde klas. Hew zegt dat hij een feestje voor zijn dochter zou geven en zich daarbij afvroeg waarom hij het niet zou kunnen doen voor al de zesdeklassers van de school. En was toen het zaad voor de 'Graduation Party' gezaaid. En dat de vaders de 'glitterbommen' op 'the moment' niet konden hanteren, mocht de pret niet drukken. De school heeft sinds februari ook een oudercommissie die allerhande projecten aanpakt. Renovatie van de toilettengroep geniet nu voorrang.

Emotionele momenten waren er zaterdagavond ook. Bij het ontvangen van hun ‘Graduation Photo book’ was het lachen en wijzen naar elkaars foto’s, die de leerlingen na jaren weer tevoorschijn zullen halen. Een laatste gezamenlijke ‘treindans’ met de ‘juffrouwen’ en ouders in deze setting op ‘Follow the leader’. En de leader was er zeker, juf Mariska van de kleuterklas die er 40 dienstjaren op heeft zitten, leidde de trein dwars door de Congreshal. Ze memoreerde de eerste dag als kleuter op school van de nu geslaagden. En dan die laatste brasa aan de jufs en aan klasgenoten bij de afsluiting en het uitzwaaien naar de OS Gijsbertus, waar menig ouder en leerling een traantje bij wegpinkte. In elk geval is Class 2016 van de OS Gijsbertus gereed voor een nieuw traject in hun jong en actief leven.
Advertenties