Belfort voorspelt toename zware criminaliteit
22 Aug 2016, 02:30
foto
Assembleelid Edward Belfort


Assembleelid Edward Belfort (ABOP), die ook ex-minister is van Justitie en Politie, hekelde het beleid van zijn opvolger, Jennifer van Dijk-Silos. Verwijzend naar de begroting van dit departement, gaf hij aan dat er niks gerealiseerd is om zware criminaliteit te bestrijden. Er is ook geen geld opgebracht hiervoor op de suppletoire begroting.

Belfort voerde aan dat criminaliteit welig tiert. Veel van de berichten komen niet in de media. Hij ontvangt sms'jes met gewapende overvallen, waarvan er geen melding wordt gemaakt. Het Assembleelid voorspelde dat de criminaliteit verder zal toenemen, omdat de politie zou zijn gedemotiveerd. Politieambtenaren hebben geen middelen om op te treden.

Volgens het Assembleelid worden er ook verkeerde opdrachten gegeven. Zo zou aan het Arrestatie Team zijn opgedragen om met wapen in aanslag, te surveilleren. Belfort, die ook lid was van dit team, zei dat deze speciale eenheid niet surveilleert. Hij riep de politie op om conform het Politie Handvest op te treden. Volgens het Assembleelid zouden er ook opdrachten zijn gegeven aan politieagenten om hem geen gegevens te verstrekken. Belfort zei dat hij Assembleelid is en ex-minister van Juspol. Hij is bevoegd om tot agenten te praten. "De politie oefent niet meer, traint niet meer. Alles is teniet gedaan, omdat het van Belfort komt," zei hij.

Waarnemend fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, vroeg zijn fractieleden om geen vragen te stellen aan Belfort via interrupties. Hij zou de suppletoire begroting inhoudelijk niet hebben besproken. Op grond hiervan zag Keshopersad Gangaram Panday af van zijn interruptie 'want ik wil niet in verval raken als Assembleelid'. Minister Van Dijk-Silos moet nog antwoorden op de zaken die Belfort aan de orde heeft gesteld.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April