Tsang vraagt steun voor kleine en middelgrote bedrijven
22 Aug 2016, 00:43
foto
Assembleelid Stephan Tsang


Assembleelid Stephan Tsang (NDP) vraagt ondersteuning van de regering voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). Deze bedrijven dragen bij aan de staatskas en de werkgelegenheid. Bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) schrijven dagelijks drie bedrijven zich uit. Daartegenover staat dat dagelijks vijf nieuwe inschrijvingen zijn. Tsang noemt de afschrijvingen een zorgwekkende trend, want drie opzeggingen betekent dat dagelijks minstens drie werknemers hun baan verliezen.

De kmo's moeten volgens het Assembleelid flink worden ondersteund, omdat baanverlies voorkomen moet worden. Tsang vroeg bij de behandeling van de suppletoire begroting vrijdag een belastingvoordeel voor kmo's voor elke medewerker die zij in dienst hebben. Hij suggereerde een korting op de omzetbelasting ter ondersteuning van de kmo's. Dit zal volgens hem een besparing opleveren voor de regering op het vlak van de sociale voorziening.

De launch van het kmo-fonds is uitgesteld. Het Assembleelid wil van de regering weten wat de planning is van het instellen van dit fonds, wanneer wordt dit operationeel? Daarnaast zijn er andere financieringsbronnen voor kmo's, stelde Tsang. Een van de bronnen is Islamic Banking. Het OIC-handvest is een tijd geleden goedgekeurd in De Nationale Assemblee. De Trustbank zou de eerste Islamic Bank worden op het Westelijk Halfrond. De OIC-landen zijn een niet te onderschatten afzetmarkt, benadrukte Tsang. Hij heeft begrepen dat de Trustbank nog niet kan converteren naar Islamic Banking, omdat er nog geen vergunning is verkregen. De conversie is een lang proces en er is geen tijd te verliezen. Hij vroeg aan de regering om te kijken naar de knelpunten en deze kwestie zo spoedig mogelijk in orde te maken. De begrotingsbehandeling wordt maandag voortgezet.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April