Oorkonde en bloemen voor bijzondere leerkrachten
18 Aug 2016, 10:36
foto
Een deel van de "superleerkrachten" bij de viering van hun bijzondere prestatie. (Foto: MinOWC)


Leerkrachten die het afgelopen schooljaar niet verzuimd hebben, zijn hiervoor beloond door het Centrum voor Nascholing in Suriname (Cenasu). Het grootste deel - 131 - van de 173 niet verzuimende onderwijzers is werkzaam op scholen in Commewijne. Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Robert Peneux, was gisteren aanwezig bij de uitreiking van oorkondes aan de “superleerkrachten.”

De organisatie gaf hen een bloemetje en een oorkonde en zei te hopen dat zij verder bloeien en anderen tot voorbeeld mogen blijven. Peneux noemde de leerkrachten grondleggers van een geciviliseerde beschaving. “De leerkracht houdt zich bezig met de menselijke ontwikkeling en het cognitieve denken. Zij zijn een diamant van de maatschappij.”

Peneux zei er alles aan te zullen doen om ervoor te zorgen dat de leerkrachten een betere waardering krijgen. “Wij maken het verschil en wij moeten onze plaats opeisen. Leren wij de student iets verkeerds, dan is het blijvend en moeilijk te corrigeren. Wij moeten nu gaan naar het denken van de 21ste eeuw. Hoe meer je studeert, hoe meer je zult verdienen. Leerkrachten met nul verzuimen zijn voorbeeldfiguren en anderen moeten hen opvolgen”, zei hij.

Cenasu-directeur Daniella Rosario zegt dat openbare en bijzondere basisscholen uit de districten Saramacca, Commewijne, Para en Brokopondo bij dit pilotproject zijn betrokken.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July