President praat dinsdag met EBS-bond
14 Aug 2016, 05:25
foto


President Desi Bouterse zal dinsdagmiddag het bestuur van de OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), ontvangen voor een onderhoud. Het staatshoofd heeft schriftelijk aangegeven dat in nationaal belang de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) die gesloten is met de directie, aan te houden tot 2017. De situatie in het land en het bedrijf laat het niet toe om nu een toezeggingen te doen die nog meer geld zullen kosten.

De raad van commissarissen, de directie en het bestuur van de OWOS hebben zaterdagavond een onderhoud gehad met elkaar. De brief van de president is besproken. De leiding van het bedrijf kan niet anders dan zich neerleggen bij het besluit van de president. De Staat is de enige aandeelhouder van EBS.

Starnieuws verneemt dat de bond zich zal beraden over de situatie. Er zijn geen concrete zaken afgesproken tijdens de bijeenkomst. De bond heeft er moeite mee dat het akkoord moet worden aangehouden en volgend jaar weer op de onderhandelingstafel moet worden geplaatst. De EBS-leden zijn al akkoord gegaan met de cao en de lumpsum zou uiterlijk maandag moeten worden uitbetaald. Ook de salarisverhoging van SRD 500 bruto gaat niet door.

Het onderhoud met de president zal worden afgewacht om een finaal standpunt in te nemen.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April