Sören Opti en Renzo Tjon A Joe vandaag voor het voetlicht
11 Aug 2016, 05:54
foto


Vandaag om 9:35 uur zal Sören Opti (19) in Rio uitkomen tegen de wereldtopper in Badminton, Lee Chong Wei, uit Maleisië. Om 13:02 zwemt Renzo Tjon A Joe de series op de 50 m vrije slag. Beide spelers hebben aangegeven hun uiterste best te zullen doen om het beste eruit te halen.

Sören komt uit tegen Wei die reeds twee keer tijdens de Olympische Spelen in de finale stond, maar geen goud heeft kunnen halen. Hij staat op de eerste plaats op de wereldranglijst, terwijl Sören een ranking heeft van 318. Op Jurgen Themen na, zijn de vijf andere spelers met een wild card naar Rio. Via loting staat Sören tegenover Wei, die er alles aan zal doen om deze keer een gouden medaille te behalen. Sören is optimistisch en zal proberen punten te scoren.

Renzo moet het opnemen tegen 86 anderen. Er zijn elf heats. Renzo zwemt in baan 8 in heat nummer 7. De tijd van Renzo is 22.30. De snelste tijd is 21.19 van Florent Manaudou. Renzo zal onder de 22 secondes moeten zwemmen om te kunnen gaan naar de halve finale. Er zijn 16 deelnemers die onder de 22 zwemmen.

Michael Klein, voorzitter van de Surinaamse Zwembond, om een reactie gevraagd over de verwachtingen van Renzo, zegt aan Starnieuws dat de zwemmer een goede tijd zal neerzetten. Gehoopt wordt dat hij in de top 20 eindigt. "Go Renzo, Suriname staat achter je," duimt Klein.

Wednesday 17 January
Tuesday 16 January
Monday 15 January