Bestuur Politiebond bespreekt knelpunten met minister
11 Aug 2016, 04:03
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos in gesprek met het bestuur van de Surinaamse Politiebond. (Foto: SPB)


Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft enkele brandende kwesties besproken met minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. De bewindsvrouw reageerde positief op het initiatief van voorzitter Raoul Hellings voor een kennismakingsbezoek. Het bondsbestuur werd woensdag ontvangen.

Het SPB-bestuur heeft te kennen gegeven aan de minister dat er willekeur wordt toegepast bij de tuchtprocedure. Ook bij vergoeding van overuren en toelages zijn er volgens het bondsbestuur geen transparante regels. De uitrusting/bewapening van een belangrijke eenheid, het ploegendienstsysteem, het weren van stagekandidaten bij de inspecteursopleiding en het beoordelingstraject, met daarin inbegrepen een onrechtvaardige sporttest, waren ook onderwerpen die aan de orde zijn gesteld.

De minister deelde mee reeds uit eigen waarneming bekend te zijn met enkele aangehaalde zaken. Verder zal zij er alles aan te doen om op zeer kort termijn een vervolggesprek te initiëren met de SPB en het managementteam van het Korps Politie Suriname om de aangekaarte problemen op te lossen. Ook beloofde de minister over enkele dringende zaken terstond contact op te zullen nemen met de leiding van het korps.

Ala-D Media