Verdaagde ava Hakrinbank rustig verlopen
09 Aug 2016, 05:48
foto


De verdaagde algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van de Hakrinbank is maandagavond rustig verlopen. Gerard Lau, die zich opnieuw beschikbaar heeft gesteld als lid van de raad van commissarissen (rvc), en Humphrey Schurman zijn met algemene stemmen benoemd. De regering heeft Rabin Parmessar, Chantal Doekhie en Robert-Gray van Trikt voorgedragen, maar heeft nu de juiste procedure gevolgd. Met meerderheid van stemmen ging de ava akkoord met de benoeming van de drie rvc-leden van de Staat. Diverse particuliere aandeelhouders hebben tegengestemd.

Particuliere aandeelhouders hebben gewezen op het gevaar van politisering van de bank. Er werd ook gewezen op de robuuste corporate governance van de bank die haar moet beschermen tegen ongewenste invloeden. Op de vergadering werd opgeroepen tot rust. Starnieuws verneemt dat ook de vakbond bij de bank vroeg om de rust weer te doen terugkeren bij de financiële instelling.

In de rvc hebben zitting: Milton Sandvliet, Rabin Parmessar, Chantal Doekhie en Robert-Gray van Trikt (allen namens de Staat), Maurice Roemer, Gerard Lau en Humphrey Schurman, namens particuliere aandeelhouders.

De Staat moet haar meerderheidsbelang van 51% bij de Hakrinbank in twee tot maximaal drie jaar afbouwen. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft dit besluit genomen. De aandeelhouders zijn blij met dit besluit. Bij de afbouw zal de Staat maximaal 20% belang hebben, waardoor het gevaar voor politieke invloeden behoorlijk wordt teruggebracht. Uiteindelijk is de vergadering met positieve verwachtingen afgesloten.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April