DNA buigt zich maandag verder over wetsontwerpen
31 Jul 2016, 05:44
foto


De Nationale Assemblee komt maandag in openbare vergadering bijeen. Op de agenda staan de wijziging van de 'Vuurwapenwet', de wet Hazardspelen en het Constitutioneel Hof. De vorige week dinsdag is de vergadering verdaagd. Er bleek nader overleg nodig te zijn op diverse vraagstukken.

Bij de 'Vuurwapenwet' heeft minister Jennifer van Dijk-Silos na overleg met de commissie van rapporteurs toegezegd dat de leeftijd om aan een vuurwapenvergunning te komen verlaagd wordt van 25 naar 21 jaar. Nadat er kritieken waren van diverse Assembleeleden is besloten om voor een vergunning voor vuistvuurwapen SRD 2400 te vragen en voor verlengingen SRD 250. De minister voerde aan dat naast het kostendekkende aspect, de overheid ook een beetje winst mag maken, waardoor de inkomsten van de Staat worden verhoogd.

Diverse Assembleeleden hebben er moeite mee dat verschillende tarieven voorgesteld zijn, afhankelijk van in welk district iemand woont. Aangevoerd werd door volksvertegenwoordigers dat dezelfde voorwaarden voor iemand die in Wanica of Commewijne woont, moeten gelden voor bewoners van Paramaribo.

Voorgesteld werd vanuit De Nationale Assemblee om meer mensen die in een huis wonen, vergunning te verlenen voor gebruik van een vuistvuurwapen, waardoor de behoefte aan aanvragen minder worden. Dit is overgenomen door de bewindsvrouw. De medegebruikers moeten wel beantwoorden aan dezelfde eisen als de aanvrager. Van Dijk-Silos voerde aan dat er mensen zijn die 7 tot 8 jaar wachten op een antwoord van de procureur-generaal. Zij benadrukte dat dit niet kan. Behoorlijk bestuur houdt in dat mensen binnen een redelijke termijn antwoord moeten krijgen. Enkele vraagpunten moesten nog verder worden uitgezocht, waardoor de vergadering werd verdaagd.
Advertenties