Plooien gladgestreken over reorganisatie Imeao
30 Jul 2016, 00:00
foto
Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in beraad met Imeao-directeuren. (Foto: Bureau Communicatie en Media MinOWC)


Onderwijsminister Robert Peneux en de directeuren van alle scholen voor het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao) zijn met elkaar in overleg gegaan vrijdag. De IMEAO-directeuren hebben samen met de minister en zijn staf het reorganisatieplan aangepast. Er is gezocht naar een structurele oplossing.

Behalve knelpunten zijn er ook voorstellen besproken, zodat de reorganisatie van de IMEAO-scholen vlot kan verlopen. De onderwijsminister heeft met statistieken aangetoond dat scholieren zich niet voor alle niveaus inschrijven. Hij was genoodzaakt om over te gaan tot reorganisatie. Peneux en de IMEAO-directeuren hebben door afspraken met elkaar een akkoord bereikt over het aangepaste reorganisatieplan waarbij een quotum is vastgesteld wanneer een richting opgestart mag worden.

De bewindsman vindt dat de reorganisatie niet ervoor mag zorgen dat IMEAO- docenten en scholieren in een nadelige positie terechtkomen, waarbij zij gedemotiveerd raken. Alle scholieren krijgen een plek en leraren zullen hun baan niet verliezen door de reorganisatie, garandeerde Peneux. De bijeenkomst was vruchtbaar, waarbij er open en eerlijk met elkaar is gediscussieerd over de toekomst van de Imeao-scholen, meldt het Bureau Communicatie en Media van het ministerie.
Advertenties