EBS-bond kondigt voor maandag acties aan
29 Jul 2016, 17:33
foto


De bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft vanmiddag in een spoed algemene ledenvergadering besloten maandag in actie te gaan. De bond is er niet over te spreken dat de directie de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname heeft ingeschakeld, terwijl de onderhandelingen over een collectieve arbeidsovereenkomst nog gaande waren.

De actie van de bond onder leiding van Steve Geerlings is aangekondigd voor maandag 7.00 uur. De voorzitter van de raad van commissarissen bij EBS, Patrick Peneux, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij van de directie heeft begrepen dat vier keer om de tafel is gezeten, zonder het gewenste resultaat. De bond heeft zijn eisen, waar hij niet van wil afwijken. De directie vindt dat de eisen van de bond het bedrijf te veel zal kosten. Algemeen directeur Rabin Parmessar is uitlandig.

De bond wil SRD 500 loonsverhoging. Daarnaast zijn er enkele secundaire eisen gesteld. Ook moet er onderhandeld worden met hoeveel kilowattuur het stroomverbruik van EBS'ers teruggebracht zal worden. De bond vindt dat er een compensatie hiervoor moet komen. Peneux zegt dat hij in het weekend nog in contact zal treden met de bond en de directie om over de situatie te praten. Hij hoopt dat er een oplossing wordt bereikt in het weekend waardoor de actie wordt afgeblazen en het gaan naar de Bemiddelingsraad ook niet nodig zal zijn.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April