Hillary Clinton accepteert nominatie presidentskandidaat
29 Jul 2016, 00:47
foto
Hillary Clinton, presidentskandidaat van de Democraten. (Beeld: CNN)


Compleet in het wit gekleed, lijkt Hillary Clinton helemaal klaar te zijn voor het Witte Huis. Zij heeft haar nominatie als presidentskandidaat namens de Democratische Partij geaccepteerd op de vierde dag van de conventie. Zij werd geïntroduceerd door haar dochter Chelsea, die haar neerzette als een moeder die ondanks haar drukte er altijd was voor haar. Clinton legde tijdens haar speech de nadruk op dat niemand in Amerika kan claimen de job alleen te zullen doen. Iedereen is nodig om een beter land neer te zetten.

Hillary Clinton haalde uit naar haar tegenkandidaat van de Republikeinse partij, Donald Trump. "Don't believe anyone who says: 'I alone can fix it'." Zij voerde aan dat dag en nacht militairen, politie, verpleegkundigen, leerkrachten, ondernemers en vele andere zich inzetten om het land draaiende te houden. Zij benadrukte dat samengewerkt moet worden opdat eenieder een beter leven kan hebben. Er moet hard gewerkt worden opdat de economie voor iedereen kansen biedt.

Hillary Clinton is de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van een grote partij. Zij haalde aan dat barrières die doorbroken worden voor eenieder geldt. Het wordt tijd dat een vrouw het roer van het land overneemt. Met Barack Obama is al een barrière doorbroken. Clinton wordt, als zij gekozen wordt als president, de nieuwe opperbevelhebber van de strijdkrachten. Zij voerde aan dat doorgegaan zal worden om ISIS aan te pakken. Zij roemde Obama die ervoor gezorgd heeft dat Osama bin Laden is uitgeschakeld. Clinton voerde aan dat terrorisme hard aangepakt zal worden, want mensen leven in angst die verlammend werkt. De Amerikaanse verkiezingen worden op 8 november gehouden.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March