Man wilde oude schuld betalen met drugsuitvoer
29 Jul 2016, 07:37
foto


Raoul D. heeft de Wet Verdovende Middelen overtreden. Op 3 juni werd 1.115 gram cocaïne in zijn bagage onderschept. Hij stond op vertrek naar Nederland, maar viel op de Johan Adolf Pengelluchthaven bij een controle door de mand.

Kantonrechter Marie Mettendaf legde de man een celstraf van twaalf maanden op waarvan twee voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van zes weken. Hij ging over tot het feit, omdat hij een schuld van zes jaar geleden wilde afbetalen.

De kantonrechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Ook heeft de veroordeelde bekend dat hij drugs geprobeerd had uit te voeren. Officier van justitie Reshmi Rathipal eiste twaalf maanden onvoorwaardelijke celstraf en een boete van SRD 1000, subsidiair zes weken. De veroordeelde verklaarde dat hij niet wist wat de hoeveelheid van de drugs was. Dat het risico bestaat om gepakt worden, wist de veroordeelde wel. Hij verklaarde dat hij een oude schuld sedert 2010 had bij een zekere ‘Borsoe’. Hij zou naar zijn vriendin in Nederland gaan toen hem door ‘Borsoe’ gevraagd werd om de drugs mee te nemen.

Advocaat Oscar Koulen vroeg de rechter om strafvermindering. Volgens hem doen mensen soms dingen die ze in een normale situatie niet doen. De man is voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March