Drie jaar geëist voor autodiefstal
29 Jul 2016, 00:32
foto


Officier van justitie, Reshmi Rathipal, heeft op de rechtszitting van donderdag een celstraf van drie jaar tegen elk van de verdachten Raoul R. en Edmund M. geëist. Zij worden verdacht van het stelen van een auto, SRD 800, bescheiden en ringen van de benadeelde. De verdachten blijven erbij dat ze het voertuig niet gestolen hebben. Volgens Rathipal zijn de verklaringen van de verdachten niet aannemelijk.

De benadeelde moest in opdracht van iemand een zekere Leandro ophalen op Lelydorp. Daar aangekomen belde hij naar het opgegeven nummer, maar het toestel was uitgeschakeld. Hij zag enkele jongens staan en vroeg hen of zij Leandro kenden. Raoul R. zei hierop, dat hij Leandro was. De afspraak was dat er maar één persoon opgehaald zou worden, maar Edmund M. ging mee. De man heeft beide verdachten positief herkend.

Onderweg werd hem bevolen om andere routes te rijden, maar dat heeft hij niet gedaan. Nadat zij op plaats van bestemming aankwamen, belde de benadeelde de man op in wiens opdracht hij de verdachte moest ophalen. Die nam zijn telefoon niet op en hij ging even naar binnen om te kijken wat er aan de hand was. Intussen werd zijn voertuig buitgemaakt. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Hedley Derby en Robby Neslo. Op 11 augustus zullen de raadslieden hun pleidooi houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March