EBS koopt product Staatsolie tegen marktconforme prijs
28 Jul 2016, 20:05
foto


Staatsolie hanteert marktconforme concurrerende prijzen voor levering van stookolie aan de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Het gaat niet om wurgcontracten, stelt het bedrijf naar aanleiding van berichten in de media. Staatsolie heeft geen vast contract met de EBS maar levert het product gebaseerd op de geldende wereldmarktprijzen.

Dochterbedrijf Staatsolie Power Company Suriname N.V. (SPCS) wekt elektriciteit op te Tout Lui Faut. De centrale heeft een opwekvermogen van 96 megawatt. Een groot deel van de opgewekte elektriciteit wordt geleverd aan de Staat Suriname. Het contract tussen SPCS en de Staat (ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen) schrijft een olieprijs voor, als grondslag voor de berekening van de stroomprijs, gebaseerd op de prijs van US Gulf Coast no. 6 Fuel 3% S, vermeerderd met de kosten voor smeermiddelen en transport.

In de factuur over de maand juni 2016 was deze grondslag US$ 38.25 per barrel. Ten tijde van de hoge olieprijzen is deze berekeningsgrondslag hoger geweest. De prijs van elektriciteit is concurrerend met de wereldmarkt. De prijs van de Saramacca Crude, is afgeleid van de US Gulf Coast no. 6 Fuel 3% S. Deze prijs
is lager dan de gangbare internationale olieprijzen voor Brent en West Texas Intermediate (WTI), deelt Staatsolie mee in een persbericht.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March