Twee tolk-vertalers beëdigd door directeur Biza
28 Jul 2016, 23:14
foto
De tolk/vertalers Kalisda Café-Pinas, Helen Antonius en de directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto. (Foto: Biza)


Helen Antonius en Kalisda Café-Pinas zijn vandaag beëdigd als tolk/vertaler. Beiden zijn vertalers in de Engelse-Nederlandse en de Nederlandse-Engelse taal. Zij zijn beëdigd door de directeur van Binnenlandse Zaken (Biza), Putridewi Amatsoemarto.

Drie personen stonden volgens Amatsoemarto op de lijst om beëdigd te worden. De derde persoon is uitlandig en zal op een later tijdstip worden beëdigd.
"Het werk als tolk/vertaler is een mooie job en jullie hebben daar bewust voor gekozen. Ik wens jullie heel veel succes in het werk. Suriname is een multiculturele samenleving waarin heel veel talen worden gesproken. Jullie zijn een instrument om de samenleving te helpen talen te begrijpen en te verstaan, die ze niet machtig zijn", zei Amatsoemarto bij de beëdiging.

Na de beëdiging ontvingen de nieuwe tolk/vertalers een kopie van de resolutie waarin het besluit is vastgelegd om ze te beëdigen en een proces-verbaal van de beëdiging. Een afschrift van die documenten wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken ook verzonden naar relevante instanties zoals het Hof van Justitie en de procureur-generaal, meldt Binnenlandse Zaken.




Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April