Secretaris Atompai: Politiebond gaat toffe tijden tegemoet
28 Jul 2016, 00:01
foto
SPB-voorzitter Raoul Hellings en secretaris Mielando Atompai. (Foto: Raoul Lith)


De Surinaamse Politiebond (SPB) gaat toffe tijden tegemoet. Daarom heeft secretaris Mielando Atompai alle leden opgeroepen om de algemene ledenvergaderingen (alv's) te bezoeken. Er zullen volgens hem belangrijke besluiten worden genomen. Atompai zei dat er ook afgerekend zal worden met niet transparant beleid. Dit was een kritiek van de Vernieuwingsbeweging die de verkiezingen heeft gewonnen. De hamer werd woensdag overgedragen aan voorzitter Raoul Hellings door Robby Ramjiawan die de organisatie bijkans zes jaar heeft geleid.

Hellings en Atompai gaven aan dat het bestuur een zware taak op zich heeft genomen. Daarbij is de inzet van alle leden nodig. Er zullen prioriteiten gesteld worden voor aanpak van verschillende zaken waarover er klachten zijn, zoals overuren, dienstrooster, tuchtprocedure, huisvesting van politie, bevorderings- en benoemingsbeleid.

Atompai riep de leden op om de gelederen te sluiten, want er is werk aan de winkel. Eenheid is belangrijk. "Verdeeldheid gaat het alleen maar moeilijker maken om zaken gedaan te krijgen," stelde de secretaris. Dit bestuur zal zich er ook voor beijveren dat de waardering van het beroep terugkeert bij de samenleving. Atompai zei dat teruggegaan wordt naar de tijd van weleer waar jonge mannen en vrouwen dromen om bij de politie te komen werken. Het moet prettig werken zijn bij de politie, waarbij de werkgever de politieambtenaren als volwassenen moet gaan behandelen. "Want de politie neemt geen kinderen in dienst." De inzet moet worden gewaardeerd. Toelagen en overuren moeten gewoon worden uitbetaald.

Hellings en Atompai zeiden beiden dat er geen ruimte is voor verdeeldheid. Het werk moet samen worden gedaan. Atompai riep de onderofficieren en officieren op om de SPB niet te verlaten. "Gaat u niet weg. Kom helpen aan de wederopbouw van de SPB. Uw belang is mijn belang. Mijn belang is uw belang, het is ons belang. Wij gaan het samen moeten doen."
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March