35.000 kansarme scholieren krijgen schoolpakket
28 Jul 2016, 00:32
foto
Het schoolpakketproject wordt voor de achtste keer gehouden.


De regering zal voor het komende schooljaar 35.000 scholieren een schoolpakket geven. Voor de achtste keer worden sociaal zwakkeren tegemoet gekomen. De coördinatie van het project ligt bij het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Er wordt samengewerkt met Sustainable Development Goals, SDG-ambassadeurs, die eerder een soortgelijk project hebben uitgevoerd.

Minister Faizal Abdoelgafoer deelt mee dat er nog wat lobbywerk wordt verricht bij het bedrijfsleven en anderen die het ministerie zullen assisteren bij de registratie in de verschillende districten. De bewindsman hoopt na gesprekken met diverse betrokkenen nog 1.000 extra scholieren tegemoet te komen.

Het schoolpakket bestaat uit een schooltas, twee uniformhemden, 10 schriften, een etui met 4 pennen, 2 vegers, 2 slijpers, 2 potloden, 1 huiswerkboekje, 1 liniaal en 1 tekenschrift. De registratie voor dit schoolpaketten-project zal landelijk plaatsvinden, met ondersteuning van de jeugdparlementariërs, buurtverenigingen en medewerkers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

Via de Facebook pagina van het ministerie zal de komende week een nummer van een hulplijn worden bekendgemaakt, waar scholieren terecht kunnen voor instructies over de registratie en de vereisten. De registratie begint op 1 augustus en eindigt 22 augustus 2016, waarna de distributie van de schoolpakketten start op 23 augustus, deelt Voorlichting Sport- en Jeugdzaken mee.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March