Santokhi vraagt pupillen 'Mati fu Tego' niet op te geven
28 Jul 2016, 01:26
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens de groepsfoto na een motivatiegesprek voor 'Mati fu tego'.
(Foto: VHP Mediacommissie)


"Ieder mens is even belangrijk en heeft zijn toekomst in eigen handen. Door hard te werken kan je alles bereiken”. Dit hield VHP-voorzitter Chan Santokhi voor tijdens een motivatiegesprek met jonge dames afkomstig uit het trainingstraject van de stichting 'Mati fu tego'.

De politicus werd uitgenodigd door Marijke Etnel-Cairo, voorzitter van stichting Mati fu tego. Deze organisatie begeleidt kinderen die misbruikt zijn of gedragsproblemen hebben. Ook tienermoeders, jongvolwassenen en kapotte gezinnen behoren tot de doelgroep van de stichting. De reden voor het houden van het motivatiegesprek was, dat deze groep geen hoop meer voor de toekomst had.

De opgevangen personen krijgen trainingen op het gebied van zelfrespect, communicatie, discipline, samenwerking en omgaan met bepaalde conflictsituaties. De jonge vrouwen die opgevangen zijn, worden geplaatst op een avondschool, terwijl voor anderen een baan wordt gezocht. Juist dat deel kampt met demotivatie in deze zware tijd waarin de economie met rasse schreden achteruit gaat. Uit gesprekken die Santokhi voerde was duidelijk de demotivatie te merken. De diverse problemen werden niet onder stoelen of banken geschoven, zegt de VHP.

De belangstelling van de jonge volwassen gaat vooral uit naar huisvesting, werkgelegenheid en productie. Om structurele hulp te bieden, zullen vervolggesprekken worden gehouden met deskundigen uit de partij. Die gesprekken zijn in voorbereiding, zegt de VHP die ook meldt dat enkele van de dames zich willen aansluiten bij de oranje partij.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March