15 kilometer weg Matta tot Pikin Saron wordt aangepakt
28 Jul 2016, 04:34
foto
Minister Siegfried Wolff en dc Armand Jurel worden op traditionele wijze verwelkomd. (Foto's: BIC Para)


In 100 werkbare dagen zal ongeveer 15 kilometer wegstrekking vanaf Matta tot Pikin Saron worden aangepakt. Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken (OW) en de districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel, hebben woensdag, het startsein hiertoe symbolisch gegeven. “Deze werkzaamheden komen de bewoners van Matta, Kwakoe Gron, Pikin Saron, Bigi Poika, Alfondsdorp, Tibiti, Wita Gron en Apoera ten goede”, stelt Wolff.

“Een verdere stimulans wordt gegeven aan ondernemerschap in vooral de mijnbouw en de bosbouw”, meent de bewindsman. Hij gaf aan dat deze voorlopige duurzame rehabilitatie vooraf gaat aan de asfaltering van dit gedeelte, welke opgenomen is in het Dalian 4 project, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

De bewindsman deed een beroep op alle weggebruikers om zich aan de vastgestelde asdruk te houden. Volgens dc Jurel richt zware transport veel schade aan de gesteldheid van de weg, vooral in de regentijd. Jurel zegt dat hij bij zijn aantreden in het district, deze wegstrekking heeft moeten afsluiten voor zwaartransport, omdat hij geen sociale onrust wilde van de inheemse dorpen in deze gebieden. “Schoolbussen en ander verkeer mogen niet de dupe worden van wat aangericht is door anderen”.

Het traditionele gezag is blij met deze aanpak en hoopt hiermee beter overweg te kunnen. Het werk omvat het leveren en verwerken van ongeveer 48000 m³ lateriet welke voor een deel ook gebruikt zal worden voor het dichten van verzakkingen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March