Consumentenkring gedwongen tot kantoorsluiting
27 Jul 2016, 04:27
foto


De Consumentenkring Suriname (CKS) kan haar operationele kosten niet meer betalen door vooral de betalingsachterstand van de overheid. Door achterstand, is de organisatie de huur opgezegd en moet zij zonder kantoor of personeel verder. De CKS levert op afspraak met de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Volksgezondheid, maandelijks ruim 4.100 exemplaren van de Consumentenkoerier, bestemd voor de schoolbibliotheken, poli’s van de RGD, ziekenhuizen en medewerkers van de verschillende ministeries.

Tegen de drukkostprijs van SRD 2,50 werden de magazines geleverd aan de overheid tot december 2015. In 2016 heeft de drukker de drukkosten verhoogd. De CKS kan, ondanks gedeeltelijke sponsoring, het geld hiervoor niet meer opbrengen. De bedrijfskosten zijn SRD 10 per exemplaar. Tegelijkertijd is het lidmaatschap ook SRD 10 en wordt het maandblad gratis verstrekt aan de leden, zegt de CKS.

De Consumentenkring heeft zich in de afgelopen 10 jaar ingezet om voor de rechten van de consument op te komen, hen te informeren, samen te werken met de overheid om wetsproducten voor te bereiden, allianties aan te gaan met internationale en regionale organisaties, zoals Consumers International en Caribbean Consumer Councel. Dit meldt de organisatie, die meent dat er onder de bevolking van Suriname te weinig kennis is over de kracht van een sterke consumentenorganisatie.

Consumenten klagen, worden benadeeld en/of kennen hun rechten niet, maar zijn zich te weinig bewust van bundeling om zaken te realiseren. De overheid beijvert zich om zaken voor consumenten te realiseren, maar zonder de kracht van een organisatie door consumenten zelf gestuurd, met de nodige input en kritische begeleiding, zal haar werk bemoeilijkt kunnen worden en zullen resultaten minder optimaal zijn.

Het bestuur hoopt alsnog het aantal van 2.000 nieuwe leden te bereiken, om de activiteiten normaal voort te zetten en het maandblad, de Consumentenkoerier, uit te brengen. Cliënten en leden kunnen de Consumentenvereniging bereiken via Facebook, email of telefoon.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April