STS kan taken niet uitvoeren door gebrek aan geld
26 Jul 2016, 07:42
foto
Assembleeleden krijgen promotie materiaal van Stichting Toerisme Suriname. (Foto: STS)


Door gebrek aan geld is het voor de Stichting Toerisme Suriname (STS) niet haalbaar belangrijke onderdelen van haar taken uit te voeren. Het tijdig uitbetalen van salarissen is eveneens problematisch, aangezien de overmaking van subsidies door de overheid, telkenmale op zich laat wachten.

Dit kwam naar voren tijdens een bezoek van de vaste commissie van De Nationale Assemblee voor het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme aan de STS. De Assembleeleden Patrick Kensenhuis (voorzitter commissie), Dew Sharman, Stephen Tsang, Ingrid Karta-Bink en Frederik Finisie, werden in gesprek met directeur Jerry A-Kum uitvoerig geïnformeerd over de activiteiten van de organisatie.

Het gesprek tussen DNA vaste commissie en STS richtte zich verder op de diverse mogelijkheden voor de ontwikkeling van toerisme. Assembleelid Finisie haalde aan dat toerisme in Boven-Suriname ordening behoeft en deed het beroep op de stichting hier werk van te maken. Partijen hebben afgesproken dat zij binnenkort samen een oriëntatiebezoek zullen brengen aan Boven-Suriname, en hierna verdere actie zullen ondernemen.

Steun toegezegd
Het onderhoud concentreerde zich eveneens op de hoognodige institutionele versterking van STS. Zij heeft reeds stappen hiertoe ondernomen door organisaties aan te schrijven. In dit kader heeft SESRIC (The Statistical, Economic and Social Research and Training Centre) een verzoek voor ondersteuning goedgekeurd. In de maand augustus bekostigt SESRIC een toerismestatieken training, waarbij een internationale deskundige beschikbaar wordt gesteld. Deze training wordt de eerste van haar soort in Suriname en de stichting heeft voor participatie leden van de door haar opgezette Tourism Research Unit uitgenodigd, alsook twee vertegenwoordigers van de private sector. De SHATA (Suriname Hotel en Toerisme Associatie) heeft voor de training haar directeur afgevaardigd, deelt STS mee.

De vaste commissie onderstreept het belang van onderzoek en data in de ontwikkeling van de toerismesector in Suriname en juicht de aanpak van de stichting toe. De vaste commissie was ook verheugd met het nieuws over de samenwerking van de Stichting Toerisme Suriname met organisaties zoals Conservation International, de Anton de Kom Universiteit van Suriname, en het Algemeen Bureau voor de Statistiek. De commissieleden deden het beroep op STS om het draagvlak voor de ontwikkeling van toerisme verder te vergroten.
De commissie wil STS ondersteunen bij het oplossen van de diverse vraagstukken waaronder zij gebukt gaat.
Advertenties