BvL houdt regering aan overeenkomst
26 Jul 2016, 05:51
foto
Wilgo Valies, voorzitter Bond van Leraren.


De Bond van Leraren (BvL) staat er op dat de regering zich houdt aan de overeenkomst die gesloten is in april dit jaar. Wilgo Valies antwoordt op een vraag van Starnieuws dat als er geen geld is de regering de overeenkomst niet had moeten sluiten. "Wij hebben een overeenkomst met de regering en daar moet aan gehouden worden," stelt Valies die eraan toevoegt dat de BvL op alles is voorbereid.

Het herwaarderingsprogramma voor leerkrachten moet per 1 oktober worden uitgevoerd. De overeenkomst is door de regering getekend met de BvL en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Begin mei is Eric Banel benoemd tot voorzitter van de commissie ‘Voorbereiding implementatie Herwaardering Onderwijsgevenden in Suriname'. Het gaat hier om een presidentieel besluit.

Tussen de regering en de onderwijsbonden is overeengekomen dat de uitvoering van het loonaspect gefaseerd zal plaatsvinden. Voor de periode augustus en september 2016 zal het besteedbaar inkomen van onderwijsgevenden op peil worden gehouden door een tijdelijke verhoging van de huidige onbelaste toelage van SRD 100 per maand. Leerkrachten komen vanaf december 2015 al in aanmerking hiervoor. Over de periode augustus en september 2016 zal de gemiddelde inflatie van januari tot en met juli als referentie dienen. De verhoging van heffingskorting die de gezamenlijke vakbeweging had afgesproken van SRD 50 naar SRD 125 voor maart tot en met december, werkt voor de BvL en FOLS terug tot half februari.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April