Veel belangstelling opleidingen PTC
26 Jul 2016, 03:33
foto
Bezoekers van de open dag krijgen uitleg over de opleidingen die het Polytechnic College Suriname verzorgt. (Foto: PTC)


Meer dan drie honderd personen hebben zich geregistreerd om een opleiding te volgen op het Polytechnic College Suriname (PTC). Bezoekers hebben op de open dag van de stichting veel belangstelling getoond voor de verschillende opleidingen die aangeboden worden. ICT, Infrastructuur en International Agribusiness zijn enkele opleidingen die genoeg interesse bij de bezoekers hebben gewekt. Nieuwe studenten hebben gebruik gemaakt van de inschrijfkorting.

Een aankomende student zegt dat de ICT sector in Suriname groeiende is en daardoor meer werkgelegenheid creëert. Weer een andere bezoeker wil, door te kiezen voor de opleiding Infrastructuur, een oplossing bieden voor het wateroverlast die ontstaat na een (hevige) regenbui. Het maken van Suriname tot voedselschuur voor de Caricom alsook het garanderen van voldoende voeding, waren de meest voorkomende redenen van bezoekers om informatie in te winnen over de opleiding International Agribusiness.

Prayaz Bhoendi, die onlangs geslaagd is van het Lyceum, ziet zichzelf werken in de technische sector, omdat, volgens hem, er altijd vraag is naar technici. Hij is in drie opleidingen geïnteresseerd waaronder ook ICT. Hij geeft aan, dankzij de open dag, die vrijdag werd gehouden, hij beter geïnformeerd is en moet nu enkel overwegen welke opleiding het best bij hem past.

De ‘Early Bird’ aanbieding maakt het mogelijk dat (nieuwe) studenten zich tegen een lagere koers voor de US dollar en euro kunnen inschrijven. Het PTC hecht veel waarde aan educatie en zorgt ervoor dat studeren op hoger niveau gegarandeerd blijft. Tot en met 31 juli 2016 kunnen studenten zich aanmelden om gebruik te maken van aanbieding.

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April