Bussen NVB voeren actie te Meerzorg en Heiligenweg
26 Jul 2016, 00:01
foto


Buschauffeurs die ritten verzorgen voor het Nationale Vervoersbedrijf (NVB), zullen dinsdagochtend enkele uren actie voeren. Vanuit Meerzorg zal er niet gereden worden en aan de Heiligenweg worden de bussen ook enige tijd stilgehouden. De buseigenaren hebben bijkans zes maanden geen betaling ontvangen.

Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), zegt aan Starnieuws dat maandag langdurig is gesproken over de situatie met de leiding van het NVB. Uitgelegd is dat de situatie zo niet verder kan. Er is vaak aan de bel getrokken, zonder dat de gewenste oplossing is bereikt. Het NVB kan niet tot betaling overgaan, omdat het geld niet is overgemaakt door de overheid. Later op de dag ontvangt minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme de OBS.

"Wij hopen dat er een oplossing komt, anders zullen de acties worden verscherpt. Het vervoer vanuit het zuiden van het land zal dan ook lamgelegd worden," zegt Themen. De bushouders mogen het geld van kaartenverkoop houden, maar dit geld is volgens Themen niet eens genoeg om brandstof te tanken. De buseigenaren hebben contracten getekend. Toen was de koers SRD 3,25 voor de US dollar. Alle onderdelen en smeermiddelen zijn duurder geworden. De tegenwaarde van de dagkoers, die boven de SRD 7,20 is voor de US dollar, wordt gehanteerd.

Themen voert aan dat de waarde van het geld meer dan gehalveerd is en dan nog kan de overheid niet op tijd betalen. Het gaat om ongeveer 150 bussen die door particulieren ingezet worden op diverse trajecten. Het NVB gaf nog wat voorschotten aan de bushouders, maar ook daar is een einde aan gekomen. Het NVB kan ook niet meer voorschieten, omdat ook gewacht wordt op subsidiegelden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April