Bewustzijn over huiselijk geweld vergroot op Orange Day
25 Jul 2016, 23:16
foto
Een deel van de ruim 70 ambtenaren van RO en RGB in Nickerie, die deelnamen aan Orange Day.


Het bewustzijn van ambtenaren van de ministeries van Regionale Ontwikkeling (RO) en Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) in het district Nickerie, over het voorkomen van huiselijk geweld, is verhoogd. Zij hebben vandaag, Orange Day, geparticipeerd aan de HeforShe campagne van het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA).

De campagne is gericht op de uitbanning van huiselijk geweld. BGA die valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken, organiseert maandelijks op Orange Day - elke 25ste van de maand - een activiteit, waarbij het bewustzijn over geweld wordt verhoogd. Nadini Dinai van BGA vertelt dat de RO- en RGB-ambtenaren in hetzelfde gebouw zitten en daarom bij de activiteiten betrokken zijn. Het plan is om volgende maand Milieubeheer en het Centraal Bureau voor Burgerzaken te laten meedoen.

"Heel veel mensen weten niet wat Orange Day inhoudt en waarom de oranje kleur wordt gebruikt. Ze denken in eerste instantie aan een sinaasappel en politiek. Als heldere optimistische kleur vertegenwoordigt oranje een toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes", legt Dinai uit. "Kinder- en vrouwenmishandeling is één van de meest voorkomende schendingen van vrouwen- en mensenrechten.”

De ambtenaren die zich hebben gecommitteerd, kregen een HeforShe speld. Op 24 november 2015 werd door minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken de HeforShe campagne gelanceerd en Orange Day geïntroduceerd. In mei dit jaar werd ook een wandelloop met als thema 'Ik zeg NEE tegen geweld' gehouden in Nickerie waaraan ruim zeshonderd jongeren meededen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April