Opzet niet bewezen in mishandelingszaak
26 Jul 2016, 04:44
foto


Marinio A. kreeg van kantonrechter Sieglien Wijnhard een celstraf van een jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd. Hem was poging tot doodslag ten laste gelegd. Na een woordenwisseling had de verdachte op 50 meter afstand geschoten op het slachtoffer. De rechter gaf aan dat de mishandeling wel bewezen is, maar poging tot doodslag niet.

Advocaat Shefani Amirkhan heeft gepleit in deze zaak. Zij voerde aan dat er geen opzet in het spel was, omdat de man geen plannen had om het slachtoffer van het leven te beroven. Hij werd erg boos en loste een schot, omdat hij het slachtoffer wilde afschrikken. Maar de kogel raakte de man. Amirkhan merkte op dat er geen visum is van het slachtoffer, zodat er niet vastgesteld kon worden hoe zwaar de mishandeling was. Marinio A. heeft het slachtoffer SRD 3000 vergoed. De man eiste SRD 6000 voor zijn genezing.

Wijnhard voerde aan dat de verdachte geen schoten kan lossen, omdat hij boos is. Ook zij vond dat poging tot doodslag en de zware mishandeling, niet bewezen zijn. De mishandeling is wel een feit. Ook heeft de veroordeelde gebruikgemaakt van een illegaal vuistvuurwapen. De rechter benadrukte dat de man niet had mogen schieten.

Wanita Ramnath
Advertenties