BvL beraadt zich dinsdag voor overleg met minister
25 Jul 2016, 14:15
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren en bestuurslid Reshma Sewnundun-Mangre. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) vindt dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zich moet houden aan het instellingsbesluit van Imeao. De leraren zullen zich dinsdag beraden over de stappen die ondernomen moeten worden om overleg te voeren met de minister. De BvL accepteert het niet dat zaken worden opgelegd aan de scholen. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, zei op een persconferentie vandaag dat er geen overleg is geweest met de docenten, directies en de scholieren.


De BvL zegt voorstander te zijn van overleg om tot oplossingen te komen. Er zijn drie richtingen op Imeao met vijf niveaus. De minister heeft besloten te reorganiseren en niveaus af te schaffen. De bewindsman zei eerder dat er voor niveau 2 geen leerlingen zich hebben aangemeld. De BvL vindt dat zaken bij een besluit zijn geregeld en 'een toevallige minister' kan niet opleggen wat er moet gebeuren. Valies benadrukte dat het behouden van de niveaus in belang is van leerlingen.

Als de minister geen overleg zou willen, zal de BvL alles in het werk stellen om hem tot andere gedachten te brengen. "Wij gaan niet het totale veld in beweging brengen. Maar als de minister toch besluit om op deze manier met leerkrachten om te gaan, dan zullen wij niet schromen om het totale veld in beweging te brengen," zei Valies.

De vakbondsleider vindt dat het hier om een fundamentele zaak gaat. De minister komt volgens hem aan de rechten van de leraren en van de vakbond. "Wij kunnen onmogelijk staan toekijken hoe deze minister op een ondemocratische wijze probeert zaken door te drukken, zonder overleg." Valies meent dat deze minister heel veel problemen heeft met communicatie. "Hij praat steeds over ondergeschikte of meerdere. Wij wachten op het antwoord van de minister, maar als hij komt met confrontatie, zullen wij die niet uit de weg gaan," benadrukte Valies. De bond is bereid om de strijd aan te gaan, opdat de minister respect heeft voor leraren en leerkrachten. "Het gaat niet om een persoonlijk ding van Valies en Peneux. Het gaat om het belang van de leerlingen en leraren en wij zullen die verdedigen."
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April