Guyanese president ondersteunt de scouts uit regio
25 Jul 2016, 06:22
foto
President David Granger van Guyana verwelkomt de scouts uit verschillende landen in Georgetown, waar de 14e regionale cuboree wordt gehouden. (Foto's: 10 Minuten Jeugdjouraal)


De Guyanese president David Granger zegt de scouts in zijn eigen land, Suriname en de Caribische regio te ondersteunen. De scoutbeweging verricht volgens het Guyanese staatshoofd belangrijk werk bij de vorming en ontwikkeling van jeugdigen. Een delegatie van ruim vijftig welpen en leiders van de Boy Scouts Suriname is ook aanwezig op 14e Caribische Cuboree die zondag in Georgetown werd geopend.

De Guyanese president, die ook chief scout is, had in bijzijn van Humphrey Schurman, hoofdcommissaris van de Boy Scouts Suriname, een exclusief interview met het 10 Minuten Jeugdjournaal. Granger zegt dat het belangrijk is dat discipline, karaktervorming en spelenderwijs leiderschap worden aangeleerd aan de jeugdigen. Deze eigenschappen hebben leiders van verschillende landen nodig bij het verder ontwikkelen van hun land.

De president legt de nadruk op het feit dat deze Caribische landen voor meer dan vijftig procent uit jeugdigen bestaan. Het is daarom nodig volgens hem om de jeugd voortdurend te trainen en te onderrichten, zodat de kinderen op een later moment hun land en regio kunnen ontwikkelen.

De president is in zijn jongere jaren geen scout geweest, maar op latere leeftijd – toen hij kennis kreeg van de doelstellingen van de organisatie – is hij begonnen deze te promoten. Nu hij president is, doet hij er alles voor om de scouting in Guyana en omliggende Caribische landen te stimuleren.

Aan de cuboree nemen veertien landen uit de regio deel. Ongeveer negenhonderd jongeren tussen 7 en 12 jaar (welpen) en leiders zijn tot 28 juli aanwezig in het buurland. Zij zullen deelnemen aan verschillende activiteiten en hun cultuur uitdragen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April