Rusland geeft uitleg beleid partij bij VCB-bank
25 Jul 2016, 03:25
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland in gesprek met mensen op de stoep van de Volkscrediet Bank. (Foto: NPS Paramaribo)


Frequente bezoekers op de stoep van de Volkscrediet Bank (VCB), nabij de Centrale Markt. De mensen hadden gevraagd om een ontmoeting met de NPS-voorman. Daarom organiseerde de afdeling Paramaribo onder leiding van voorzitter Ivanildo Plein, een straatontmoeting.

Er ontstond een levendige discussie waarbij ook kritische vragen aan de NPS-voorzitter werden gesteld. Zo wilden de aanwezigen weten waarom de NPS- Assembleeleden laten gebeuren wat het volk meemaakt, terwijl er een dik salaris wordt verdiend. Waarom komen DNA-leden niet op wanneer de regering besluiten neemt, die in het nadeel van de samenleving zijn en waarom horen ze de NPS DNA-leden zo weinig. Rusland legde uit dat er wel degelijk kritisch gesproken wordt over bepaalde onderwerpen, maar het is de meerderheid die besluit. Daar komt nog bij dat de NPS DNA-leden weinig tijd hebben om als deel van de oppositie uitvoerig haar stem te laten horen. De situatie in De Nationale Assemblee is er één waarbij de meerderheid zich geroepen voelt om alles van de regering te verdedigen en goed te keuren.

De omstanders wensten ook te weten waarom partners erop uit lijken te zijn NPS-ers te benaderen om de partij te verlaten en voor een ander politiek huis te kiezen. Iedereen heeft zijn of haar principes antwoordde Rusland. De partij zal nooit tot haar beleid maken om mensen met valse beloften weg te lokken bij politieke partners. De NPS is een betrouwbare politieke partij en zal dat blijven. Er speelt rond dit onderwerp ook wat anders mee, voegde Rusland eraan toe. Er zijn mensen die geen genoegen nemen wanneer zij menen dat hun persoonlijke belangen niet meer gediend kunnen worden door de partij. Dergelijke politici trachten dan hun belangen langs andere wegen te behartigen. Voorbeeld hiervan is als de structuren besluiten andere kandidaten aan te wijzen op lijsten voor nationale en/of partij verkiezingen. Dat is nu eenmaal een feit en daar zal je als politieke organisatie rekening mee dienen te houden, stelde de politicus.

De NPS zal verder haar deskundigheid te allen tijden blijven inzetten voor de ontwikkeling van Suriname. Het behoeft geen nadere uitleg dat de politieke organisatie het land altijd uit benarde situaties trekt naar een aanvaardbaar niveau voor verdere ontwikkeling. Een van de aanwezigen, die zegt bij een andere partij te horen, gaf aan erg teleurgesteld te zijn in zijn organisatie en dat de NPS de potentie heeft om weer de positie in te gaan nemen om orde op zaken te stellen. Hij wenst zich aan te sluiten en de partij te ondersteunen bij het nodige veldwerk dat gedaan moet worden. Rusland gaf aan die ondersteuning te verwelkomen en dat de NPS de mensen zal inzetten aan de hand van hun kennis en ervaring.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April