Suriname groepswinnaar na winst op Bahama's
24 Jul 2016, 21:35

Suriname heeft vandaag in het Franklin Essed stadion voor een goed opgekomen publiek zijn laatste wedstrijd in het kader van CFU WK U-17 kwalificatie, met 2-1 gewonnen van Bahama's. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor Suriname. Met deze overwinning is Suriname verzekerd van een plaats in de tweede ronde die in september wordt afgewerkt op Trinidad & Tobago. Suriname gaat ongeslagen als groepswinnaar over in Poule 6.

Natio zocht zeer zorgvuldig de aanval op. Halverwege de eerste helft kwam Suriname op voorsprong. Smaakmaker aan de zijde van Suriname, Archero Hoever, speelde de bal vanuit links na deze te hebben ontvangen van Jenairo Eenig.
De bal werd laag voor het doel voorgetrokken waar Eenig klaar stond en het projectiel keurig achter de doelman tikte: 1-0.
In deze helft hield de verdediging van Bahama's verder stand. Suriname daarentegen was niet koelbloedig genoeg om de voorsprong verder te vergroten.

Aan het begin van de tweede helft was er een kleine opleving aan de zijde van Bahama's. Toch gelukte het Suriname om het spel weer onder controle te krijgen. Het duurde lang in de tweede helft voordat natio tot scoren kwam. Het publiek zat hierop te wachten.
Een mooie combinatie dwars door de verdediging van Bahama's, bracht Hoever in de gelegenheid te scoren. Hij ronde heel mooi af: 2-0. Suriname had hierna duidelijk de smaak te pakken. Weer zo een mooi spelmoment waar Aloewel Cherson in de gevarenzone werd neergehaald.
Een penalty werd toegewezen aan Suriname. Deze werd niet benut en de stand bleef 2-0.

Bahamas kreeg met nog 5 minuten te gaan een vrije trap op de rand van de 16 meter lijn. Deze werd heel fraai genomen en de doelman van Suriname was hierdoor voor de eerste maal verslagen tijdens deze groepswedstrijden: 2-1 Hiermee was de strijd ook gestreden.

Zes poule winnaars en de beste nummer 2 plaatsen zich voor de tweede ronde. Trinidad & Tobago is al geplaatst. De wedstrijden worden op Trinidad gespeeld van 16 tot en met 25 september 2016.
De acht landen worden in twee poules van vier, onderverdeeld. Vijf van de acht landen van de tweede ronde kunnen zich kwalificeren voor het eindtoernooi van de Concacaf.