Deel lening bestemmen voor sociale zekerheden
24 Jul 2016, 09:12
foto
Oppositie én coalitie stemmen voor de motie over garantie sociale zekerheden.


Oppositie én coalitie vinden dat een deel van de leningen bij nationale en internationale financiële instellingen bestemd moet worden voor basiszorgverzekering en pensioenuitkeringen. Dit is nodig om de sociale zekerheden te garanderen. De regering heeft dit beloofd in het regeerakkoord. Bij wet zijn zaken rond de sociale zekerheid verder geregeld.

De motie die aanvankelijk ingediend was door de oppositie, is in overleg met de coalitie vrijdag aangepast. Hierdoor kon de motie met algemene 44 stemmen worden aangenomen in De Nationale Assemblee. Tijdens de debatten over het Stabilisatie- en Herstelplan hebben oppositie én coalitie hun bezorgdheid geuit over de gezondheidszorg.

In de overwegingen van de motie wordt aangegeven dat vooruitlopend op de uitvoering van het Stabilisatie- en Herstelplan de samenleving geconfronteerd wordt met een enorme devaluatie van de SRD. Daarnaast zijn ook andere verregaande kostprijs verhogende maatregelen getroffen door de regering. Door de maatregelen en de prijsverhogingen hebben ernstige gevolgen op de dienstverlening in de gezondheidszorg.

NDP-fractieleider André Misiekaba merkte op dat de fundamentele bezwaren die de coalitie had, uit de motie zijn gehaald. Er zijn nog enkele scherpe bewoordingen die de coalitie anders geformuleerd zou willen hebben, maar omdat het om de essentie gaat, is er goedkeuring gegeven aan de motie.

U kunt de motie hier downloaden.
pdf-icon.gif Motie_oppositie.pdf                
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April