Recreatieoord Zanderij 1 ontruimd en gesloten
23 Jul 2016, 17:30
foto
De bestuursdienst van Para heeft recreatieoord Zanderij 1 ontruimd en gesloten. (Foto: BIC Para)


De bestuursdienst van Para heeft het recreatieoord Zanderij 1 van het Jan Starke Opleiding- en Ontspanningscentrum (JSOOC) ontruimd en gesloten. Het publiek moest uit het water komen en de plek onmiddellijk verlaten. Gebleken is dat er geen gecertificeerde life guards aanwezig waren en geen bemande EHBO- voorzieningen. De oorden Manini en Drie Kokro zijn eerder deze maand ook ontruimd en gesloten voor publiek, vanwege het niet naleven van de veiligheidsvoorwaarden.

De controle van recreatieoorden in het district is opgevoerd. De bestuursdienst doet samen met de milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), de politie en brandweer controle op de recreatieoorden. Er wordt gelet op de sanitaire voorziening, brandveiligheid, vuilverwerking en de aanwezigheid van life guards.

Bij het ontruimen van Zanderij 1 heeft iedereen zonder tegenstribbelen meegewerkt. Het publiek maakte nietsvermoedend gebruik van de badplaats. Aan hen werd gevraagd het water uit te komen en het oord te verlaten. Zij mochten hun entree gelden terugvorderen bij de beheerder.

Het aantal bezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken. Er is toestemming nodig van het districtscommissariaat om als recreatieoord te kunnen functioneren. Het commissariaat geeft jaarlijks dezelfde richtlijnen voor de exploitatie van de oorden, waarna er controle wordt uitgeoefend op de veiligheid van de bezoeker.

De aanwezigheid van life guards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord. In alle kreken en badplaatsen moeten latten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is.
De voorwaarden in de vergunning voor openbare vermakelijkheden (party’s en andere feestelijkheden) worden ook aangepast, meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April