Blok 1 De Goede Verwachting krijgt grondpapieren
23 Jul 2016, 15:37
foto
Minister Steven Relyveld reikt grondpapieren uit aan een bewoner van De Goede Verwachting. (Foto: RGB)


Mensen die reeds twintig tot dertig jaar een stuk terrein hadden geoccupeerd aan de Goede Verwachting en daar wonen, hebben vrijdag grondpapieren ontvangen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Dit is volgens de bewindsman gebeurd na een gedegen veldonderzoek. Het gebied staat bekend als Blok 1.

Minister Relyveld deelt mee dat de regering uiteindelijk heeft besloten om deze mensen toch te faciliteren met een stuk grond. Echter betekent dit niet dat occupatie wordt toegestaan. Hij geeft aan dat geen enkele vorm van occupatie getolereerd zal worden. Tegen degenen die zich hieraan schuldig maken, zullen er zware maatregelen getroffen worden.

De Goede Verwachting is een heel groot gebied vandaar dat de uitreiking gefaseerd zal geschieden. Na Blok 1 komen de bewoners van Blok 2 en 3 op een ander moment aan de beurt. RGB zegt voortvarend te werken om de nood van de burgers te helpen lenigen en invulling te geven aan de belofte van de regering. Zo is een aantal districten in de afgelopen tijd aangedaan. De komende week worden er gronddocumenten in het district Coronie uitgereikt, gevolgd door Nickerie en Brokopondo, meldt RGB.

Advertenties